Hlad není radno podceňovat
Hlad není na dlouhých cyklistických výletech nejlepším společníkem. Dokonce si troufám tvrdit, že dobré a chutné jídlo dokáže vyřešit spoustu těžkostí a problémů. V čem ale jídlo na dlouhých cyklistických túrách připravit tak, aby nestálo hodně peněz a přitom bylo chutné a poživatelné? V rámci rad a vychytávek na webu cyklotury.cz vám poradím, jaké nádobí se sebou vozit, aby vám zabralo co nejméně místa a bylo zároveň praktické a funkční.
Skladné a malé
Do základní výbavy zahrnuji malý plynový kartuš (stačí 500), malý turistický vařič se závětřím, malou upravenou pánev, nerezový hrnek, plastový hrnek, krátká vařečka, malý plastový talíř, plastový antibakteriální box, malý kapesní nožík a lžíci. Malá pánvička je z keramiky, takže se na ní smažit bez oleje. Průměr pánve je 12 cm a hmotnost pouhých 0,132 kg. Tuhle pánvičku používám především na rychlou ranní nebo večerní omeletu nebo na opékaný salám nebo na buřt s cibulkou. Aby pánvička nezabrala příliš místa, tak jsem pánvičku upravil tak, že jsem odřezal pevný úchyt a zanýtoval jsem tam úchyt z ešusu, který se dá pohodlně sklopit.
Zbytek vařím v malém nerezovém hrnku, jde hlavně o to uvařit vodu a vodou zalít polévku, brambory v sáčku, ovesnou kaši nebo kuskus. Nerezový hrnek samozřejmě používám ke svaření vody na kávu nebo čaj.
Plastové a plechové nádobí jsou na cesty nejlepší
Suma sumárum je potřeba říci, že nejpraktičtější je v tomto ohledu plastové a plechové nádobí. Vydrží téměř všechno a není ho potřeba mnoho. Vždy mějte na paměti, že místa na jízdním kole není dost, ideál jsou proto malé a lehké rozměry a zejména vkládat cokoliv do čehokoliv a využít každý kousíček místa.
- Pro psaní komentářů se přihlaste.